Lähdössä matkalle? Tärkeimmät vinkit turvalliseen matkaan

Loma on ihanaa aikaa, mutta matkalla myös sattuu ja tapahtuu. Yleensä pienellä suunnittelulla voit kuitenkin ehkäistä ikävimpiä tapahtumia. Lomamatkalle ei kannata lähteä ilman matkavakuutusta, muuten matkasta voi tulla suunniteltua kalliimpi.

Lähdössä matkalle? Tärkeimmät vinkit turvalliseen matkaan

Loma on ihanaa aikaa, mutta matkalla myös sattuu ja tapahtuu. Yleensä pienellä suunnittelulla voit kuitenkin ehkäistä ikävimpiä tapahtumia. Lomamatkalle ei kannata lähteä ilman matkavakuutusta, muuten matkasta voi tulla suunniteltua kalliimpi. Listasimme muutamia vinkkejä, jotta sinä ja perheesi voitte lähteä huolettomammin reissuun.

 1. Huolehdi tärkeistä asiakirjoista

  Skannaa passi, ajokortti, viisumi ja reittisuunnitelma ennen matkalle lähtöä. Ota niistä vaikkapa kännykällä kuvat. Kopiot kannattaa säilyttää turvallisessa paikassa sekä lähettää ystävälle tai perheelle.

 2. Ole tarkkaavainen vilkkaissa paikoissa

  Säilytä arvotavaroita sellaisissa paikoissa, joihin on vaikea päästä käsiksi. Huomaa, että varkaat liikkuvat mielellään turistinähtävyyksissä ja niiden liepeillä, sekä julkisissa liikennevälineissä. Selässä oleva reppu kannattaa ottaa vaikka sylin puolelle ja välttää säilyttämästä housujen tai takin taskuissa mitään tärkeää.

 3. Jätä arvoesineet kotiin

  Et todennäköisesti tarvitse hienoja korujasi ja kelloasi matkalla. Voi olla suositeltavaa, että jätät arvoesineet kotiin, etteivät ne häviä matkalla tai ettei niitä varasteta.

 4. Älä jaa kuvia sosiaalisessa mediassa

  Älä mainosta matkaasi sosiaalisessa mediassa ennen matkalle lähtöäsi, äläkä mielellään myöskään matkan aikana. Tällaiset päivitykset saattavat houkutella tyhjään kotiisi kutsumattomia vieraita. Kuvamuistot voi turvallisin mielin jakaa vaikka heti matkan jälkeen.

 5. Käytä pankkiautomaatteja vain turvallisissa paikoissa ja mielellään päiväsaikaan

  Muista varmistaa ennen matkaa, että kortin käyttörajat ovat sopivat ja voit käyttää korttejasi matkalla. Jos nostat rahaa pankkiautomaatista, vältä ruuhkaisia paikkoja ja muista suojata tunnuslukusi hyvin. Jos huomaat matkan aikana epäilyttäviä siirtoja tililläsi, ota heti yhteyttä pankkiisi.

 6. Varmista, että sinulla on tarvitsemasi matkavakuutus

  Ihanteellinen matka sujuu ongelmitta. Matkavakuutus tuo kuitenkin turvaa, jos matkalla sattuu tapaturmia tai jos sairastut matkan aikana. Vakuutus voi korvata myös matkan peruuntumisen, matkatavaroiden vahingoittumisen tai niiden menetyksen.

 7. Nauti

  Lomalle on tarkoitus lähteä hyvillä mielin. Kun pidät maalaisjärjen mukana ja vakuutusasiat ovat kunnossa, voit keskittyä nauttimaan matkastasi.